discount/2015-09-08_15_25_41_Molecule.jpg

Folio rūgštis

Folio rūgštis yra natūralus vitamino B šaltinis, kuri padeda susidaryti raudoniesiems kraujo kūneliams, yra labai svarbus augimo procesams ir smegenų vystymuisi. Natūralios formos folio rūgšties yra tokiuose produktuose, kaip lęšiai, šparagai, špinatai, juodosios pupelės. Dirbtinės formos folio rūgšties yra vaistinėse pardavinėjamuose vitaminuose.

Kosmetikoje folio rūgštis yra laikoma inovaciniu kosmetiniu ingredientu. Ji pasižymi daugeliu teigiamų savybių: mažina odos pigmentaciją, suerzinimus, skatina gijimą, užkerta kelią priešlaikiniam odos senėjimui, saugo nuo ultravioletinių spindulių, naikina spuogus, atkuria sveiką nagų struktūrą, stiprina plaukus, todėl folio rūgštis kosmetikos priemonių gamyboje naudojama labai plačiai.

„Drogas“ pataria: Norint užkirsti kelią priešlaikiniam senėjimui, folio rūgštį patariama naudoti išoriškai – tai leidžia išvengti DNR molekulių dehidratacijos ir skatina pažeistų audinių regeneraciją. Vienas iš pagrindinių veiksnių, veikiančių žmogaus odą, yra ultravioletiniai spinduliai. Siekiant apsisaugoti nuo kenksmingos spinduliuotės, rekomenduojama vasaros metu naudoti kosmetikos priemones su folio rūgštimi. Tuo tarpu tiems, kurių oda yra jautri ir pažeista, odos priežiūros produktus, kurių sudėtyje yra folio rūgšties, rekomenduojama naudoti kasdien.