discount/2015-09-08_15_14_24_Molecule.jpg

Beta karotinas

Beta karotinas organizme pavirsta vitaminu A, yra stiprus antioksidantas ir saugo organizmo ląsteles nuo žalingo laisvųjų radikalų poveikio. Produktai, kuriuose gausu beta karotino – tai ryškiai geltoni, oranžiniai ir tamsiai žali vaisiai ir daržovės, pavyzdžiui, brokoliai, špinatai, morkos, greipfrutai, saldžiosios paprikos, moliūgai, persikai, slyvos ir kt. Kitaip, negu vitamino A, beta karotino perdozuoti neįmanoma.

„Drogas“ pataria: veikiant ultravioletiniams spinduliams, susidaro laisvieji radikalai, kurie pažeidžia odos ląsteles, taip paspartindami odos senėjimo procesą, ir gali netgi paskatinti vėžinių ląstelių atsiradimą. Todėl rekomenduojama naudoti apsauginius kremus nuo saulės su beta karotinu – odos ląstelės bus apsaugotos nuo neigiamo UV spindulių poveikio, o oda įdegs sveikai ir tolygiai.