discount/Beeswax.jpg

Bičių vaškas

Bičių vaškas – tai sekretas, kurį išskiria bitės savo liaukomis. Iš šios medžiagos jos lipdo korius medui laikyti. Bičių vaškas pasižymi antibakterinėmis ir priešuždegiminėmis savybėmis, jame yra vaško eterio, vitamino A ir kitų naudingų komponentų. Pagal savo struktūrą bičių vaškas yra kietas, tačiau tampa elastingas žmogaus kūno temperatūros aplinkoje, todėl naudojamas depiliacijos priemonėse, taip pat dedamas į dekoratyvinę kosmetiką (pavyzdžiui, į lūpų dažus) kaip emulgatorius, tirštiklis ir konsistencijos priemonė. Vaškas ilgai išlieka viršutiniame odos sluoksnyje, sudarydamas apsauginį sluoksnelį, todėl jis dažnai naudojamas įvairių apsauginių kremų (pavyzdžiui, apsauginių kremų nuo šalčio, nuo saulės), minkštinančių balzamų (skirtų suskilinėjusių lūpų ir rankų priežiūrai) ir kosmetikos po įdegio sudėtyje. Bičių vaškas taip pat naudojamas produktų, skirtų avalynės, baldų ir grindų vaškavimui, gamyboje.  

„Drogas“ pataria: Veido ir kūno priežiūros priemonės, kurių sudėtyje yra bičių vaško, ypač rekomenduojamos sausai ir pavargusiai odai, tačiau nelabai tinka žmonėms, turintiems riebią odą ir alergiškiems bitininkystės produktams. Šiose priemonėse vaškas, būdamas veikliąja sudedamąja medžiaga, maitina odą, apsaugodamas ją nuo sausumo ir suteikdamas lygumo, išlygina smulkias raukšleles ir užkerta kelią uždegimui. Plaukų priežiūros ir šukuosenos formavimo priemones su bičių vašku reikėtų naudoti norint apsaugoti plaukus, suteikti jiems apimties ir palengvinti šukuosenos formavimą.