discount/Babassu_oil.jpg

Puošniųjų atalių (babassu) aliejus

Puošniųjų atalių (babassu) aliejus gaminamas iš puošniųjų atalių (babassu) palmės (Orbygnia speciosa), kuri plačiai paplitusi Brazilijoje, vaisių. Aliejuje gausu laurino rūgšties, kuri pasižymi  antimikrobinėmis savybėmis, taip pat kitų sočiųjų ir nesočiųjų riebiųjų rūgščių ir antioksidantų, pavyzdžiui, vitamino E, Omega-3, Omega-9.

„Drogas“ pataria: Puošniųjų atalių (babassu) aliejus greit įsigeria, todėl tinka visų tipų odai – tiek sausai, glembančiai ir jautriai, tiek ir mišriai bei riebiai, nes jos dar daugiau neriebina. Kosmetikos priemonės, tokios, kaip muilas, losjonai, kremai, balzamai lūpoms ir rankų kremai, kurių sudėtyje yra puošniųjų atalių (babassu) aliejaus, drėkina, minkština, tonizuoja ir atgaivina odą. Šis aliejus panaikina odos pleiskanojimą ir išsausėjimą (drėgmės trūkumą), sustangrina odą ir sulėtina jos senėjimą. Taip pat rekomenduojama naudoti odos priežiūros priemones, kuriose yra puošniųjų atalių (babassu) aliejaus, strijų mažinimui, nagų stiprinimui, plaukų apsaugai nuo nepalankaus aplinkos poveikio, pažeistų plaukų struktūros pagerinimui, taip pat ypač sausų ir lūžinėjančių plaukų priežiūrai.