discount/2015-09-30_15_26_32_Brazil_nut_oil.jpg

Brazilinių riešutų (bertoletijų) aliejus

Brazilinių riešutų (bertolertijų) aliejus išgaunamas iš braziliško riešutmedžio, augančio Pietų Amerikoje  (Bertholletia excelsa), riešutų – bertoletijų, kuriuose gausu ilgaamžiškumo elementu vadinamo seleno (vos dviejuose riešutuose yra paros seleno dozė) ir cinko, skatinančio odos ląstelių atsinaujinimą. Aliejuje taip pat yra keletas nesočiųjų riebiųjų rūgščių, svarbių visaverčiam organizmo darbui, vitamino E, svarbių mikroelementų (pavyzdžiui, cinko, geležies, vario, fosforo, magnio), taip pat arginino ir bioflavanoidų, kurie kovoja su laisvaisiais radikalais ir padeda odai ir plaukams ilgiau išsaugoti jaunystę, grožį ir sveiką būklę.   Brazilinių riešutų (bertoletijų) aliejus taip pat pasižymi priešuždegiminėmis, priešvirusinėmis ir antibakterinėmis savybėmis, todėl jo dažnai deda į kosmetiką po skutimosi ir naudoja traumoms bei įvairiems odos susirgimams gydyti. Aliejus skatina kolageno gamybą, taip pat sudaro apsauginį sluoksnį viršutiniuose odos sluoksniuose, tokiu būdu palaikydamas drėgmės balansą, apsaugodamas nuo kenksmingo išorės veiksnių poveikio ir priešlaikinio odos senėjimo.   

„Drogas“ pataria: Kosmetika su brazilinių riešutų (bertoletijų) aliejumi ypač tinka sausai, suskilinėjusiai ir pradėjusiai senti odai, taip pat sausiems, pažeistiems ir trapiems plaukams. Aliejų galima naudoti gryną arba kartu su kosmetika – jis padės užtikrinti odos maitinimą ir drėkinimą, atkurti jos stangrumą, sulėtinti raukšlių atsiradimą, taip pat leis jums džiaugtis stipriais ir žvilgančiais plaukais.