discount/Sesame_seed_oil.jpg

Linų aliejus (linų sėmenų aliejus)

Linai (Linum usitatissimum) – vienmečiai augalai, kurių sėklas žmonės nuo seno vartoja maistui, naudoja medicinoje ir kosmetikoje. Linų sėmenų aliejus – tai unikalus jaunystės eliksyras, kadangi iki 80 % jo sudaro nepakeičiamos riebiosios rūgštys Omega-3 ir Omega-6. Jame taip pat yra lignanų, pasižyminčių stipriu antioksidaciniu poveikiu, mineralinių medžiagų (pavyzdžiui, kalcio, geležies, magnio) ir vitaminų B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E. Linų aliejus naudojamas kaip minkštinančioji, priešuždegiminė priemonė, skatinanti audinių regeneraciją. Jis padeda gydyti nudegimus, opas, žaizdas, egzemas, furunkulus, dermatitą ir psoriazę.

„Drogas“ pataria: Kosmetikos priemonės, kurių sudėtyje yra linų aliejaus, ypač tinka linkusiai į uždegimus, sausai ir glembančiai odai. Masažo aliejus, kremus su linų aliejumi veidui ir kūnui rekomenduojama naudoti odai drėkinti, jos stangrumui atstatyti, kad neatsirastų strijos ir būtų išsaugota odos jaunystė. Būdamas aktyviąja plaukų priežiūros priemonių sudedamąja dalimi, linų aliejus maitina plaukus ir galvos odą, gerina plaukų struktūrą, stabdo jų slinkimą ir suteikia sveiką išvaizdą. Linų aliejų taip pat rekomenduojama naudoti nagams ir blakstienoms stiprinti.