discount/St.-Johns-wort_hedge_hyssop.jpg

Jonažolė

Paprastoji jonažolė (Hypericum perforatum) – tai žolinis pievų augalas, kurio lapai ir žiedai, turintys ryškiai raudono pigmento, plačiai naudojami medicinoje ir kosmetikoje. Augalas turi natūralaus antidepresanto hipericino, taip pat flavanoidų, eterinio aliejaus, rauginių medžiagų, kartumą suteikiančių medžiagų, askorbo rūgšties, vitaminų С, Р ir РР, karotino, taip pat kitų medžiagų, pasižyminčių antioksidacinėmis, baktericidinėmis, priešvirusinėmis, sutraukiančiomis ir priešuždegiminėmis savybėmis. Jonažolė skatina audinių regeneraciją, reguliuoja medžiagų apykaitos procesus, gerina kraujotaką, mažina nemigą, padeda esant menstruacinio ciklo bei virškinamojo trakto sutrikimams. Ji taip pat naudojama odos ir gleivinės problemoms spręsti, pavyzdžiui, esant dantenų uždegimui, dantų skausmui, egzemoms, nudegimams, žaizdoms, vabzdžių įkandimams. Jonažolės aliejus padeda susidaryti ant odos apsauginiam sluoksniui, kuris neleidžia odai pernelyg riebaluotis arba išsausėti.  

Drogas“ pataria: Jonažolė ypač tinka glembančios, linkusios į uždegimą, taip pat probleminės ir kuperozinės odos priežiūrai. Dušo priemonės, losjonai ir kaukės su jonažole valo riebią odą, sutraukia poras, ramina uždegimą ir niežulį, kovoja su inkštirais. Veido ir kūno kremai su jonažolės aliejumi minkština, drėkina, tonizuoja odą ir atkuria jos elastingumą. Plaukų priežiūros priemonės su jonažolės aliejumi mažina pleiskanų atsiradimą, taip pat stiprina plaukus, stabdydamos jų slinkimą. Jonažolė sustiprina ultravioletinių spindulių poveikį odai, todėl saulėtu oru priemones su šia medžiaga reikia naudoti atsargiai.