KANAPIŲ SĖKLŲ ALIEJUS IR EKSTRAKTAI KOSMETIKOJE

Pastaruoju metu vis girdime apie kanapių sėklų aliejaus naudą mūsų odai, plaukams, nagams, atrandame šį ingredientą įvairiuose kosmetikos ir net makiažo produktuose. Taigi, kokia šio augalinio ingrediento nauda mūsų odai?

KELI KOSMETINIO KANAPIŲ SĖKLŲ ALIEJAUS FAKTAI

Pagrindiniai efektai:

Mažina uždegiminius procesus, drėkina, reguliuoja sebumo išsiskyrimą

Kam labiausiai tinka?

Mišrios odos savininkams, žmonėms, kurių oda linkusi į aknę

Kaip dažnai naudoti?

Galima naudoti ir ryte, ir vakare arba tik vienu pasirinktu laiku

Su kokiais ingredientais tinka?

Su rūgštimis ar retinoidais, nes mažina jų sukeltą pašalinį poveikį

KAS TAS KANAPIŲ SĖKLŲ ALIEJUS?

Nemaišykite kanapių sėklų aliejaus su kanapių aliejumi. Kanapių aliejus išgaunamas iš pačių kanapių pluošto, t.y lapų, stiebų, žiedo, o į jo šeimą įeina įvairūs kiti aliejai, kaip, pavyzdžiui, CBD aliejus. Kanapių sėklų aliejus išgaunamas, žinoma, iš pačių pluoštinių kanapių sėklų. Būtent kanapių pluošto sėklų aliejus plačiai naudojamas įvairiose kosmetikos priemonėse, veido aliejuose, papilduose. Šį ingredientą legaliai naudoti galima tada, kai jo koncentracijoje THC (tetrahidrokanabinolis) neviršija 0,3%. Galima teigti, jog kanapių sėklų aliejus sudarytas tik iš omega riebalų rūgščių. Pastarąjį galima ir valgyti, naudoti kaip papildą!

KOKIE KANAPIŲ SĖKLŲ ALIEJAUS EFEKTAI MŪSŲ ODAI?

Kanapių sėklų aliejus užrakina drėgmę mūsų odoje.

Kadangi šis produktas arba ingredientas turi daug omega-3, omega-6 ir omega-9 riebalų rūgščių, jis padeda sustiprinti mūsų odos apsauginį barjerą ir tarsi suformuoti plėvelę odos paviršiuje. Patepus aliejų ant drėgnos odos, drėgmė neišgaruos, o liks užrakinta odoje.

Kanapių sėklų aliejus pritraukia drėgmę.

Jis veikia kaip humektantas, t.y sugeba tarsi magnetas pritraukti drėgmės suteikiančius elementus.

Veikia prieš uždegimą ir ramina odą.

Tos pačios riebiosios ir gerosios rūgštys padeda kovoti su uždegiminiais procesais, todėl ypatingai gerai tiks į kuperozę ar aknę linkusiai odai.

Reguliuoja riebalinių liaukų procesus.

Odos riebalų išsiskyrimo balanso palaikymas itin svarbus riebios odos savininkams ar į aknę, spuogus, bėrimus linkusiai odai. Didelė dalis sukeltų bėrimų bei spuogų yra dėl riebalų pertekliaus susiformavimo odos porose.

Antioksidantai.

Nepaisant omega rūgščių, kanapių sėklų aliejus taip pat turtingas ir A, C bei E vitaminais. Antioksidantų turtingi produktai turėtų atsidurti kiekvienos moters kosmetinėje!

Nekemša porų.

Šis aliejus skaitomas nekamedogeniniu, t.y nekemša veido porų.

Užkerta kelią UV spindulių daromai žalai.

Kanapių sėklų aliejus padeda kovoti su UV padaryta žala mūsų odai.

KAIP NAUDOTI KANAPIŲ SĖKLŲ ALIEJŲ?

Naudojimo būdai yra keli, tad išsirinkite Jums patogiausią.

- Kelis lašus aliejaus galite įmasažuoti į švarią, nupraustą veido odą, kaip paskutinį vakaro veido rutinos žingsnį.

- Iškart po dušo ar vonios, tepkite aliejų dar ant drėgnos veido ir kūno odos. Taip užrakinsite ką tik sugertą drėgmę! Oda bus minkšta, švelni ir sudrėkinta.

- Kelis lašus aliejaus sumaišykite su veido kremu.

Rekomenduojame kanapių sėklų aliejų laikyti šaldytuve, jei produkte nėra jokių anti-bakterinių konservantų!

Tikimės, jog padėjome sužinoti daugiau apie kanapių sėklų naudą kosmetikoje ir mūsų odai.

Linkime puikios nuotaikos ir aprūpintos odos!

Eglė ir DROGAS

DROGAS ekspertė Eglė!

Eglė Gilytė Instagram: @eglegil

Aš – Eglė, o mano didžiausia aistra – grožio produktais nukrautų lentynų skenavimas! Nuo pat vaikystės iš rankų nepaleidžiu teptukų – pirmieji buvo dailės mokykloje, o antrieji – mano kosmetinėje! Nemažai laiko praleidžiu domėdamasi naujausiomis pasaulio grožio ir stiliaus tendencijomis, o tada jomis dalinuosi DROGAS socialinių tinklų paskyrose straipsnių bei video filmukų formatu.
Taigi, kviečiu ir skaityti, ir žiūrėti!